De naam van ons restaurant verwijst naar het pand in 's-Hertogenbosch waar we tot 2007 ons restaurant hadden. Dit pand heet 't Misverstant en de naam hebben we graag meegenomen naar Vught.Het pand "'t Misverstant" is een overgebleven deel van een Begijnenklooster, oorspronkelijk opgetrokken uit baksteen in een tijd dat de meeste huizen nog van hout werden gemaakt, hierdoor behoort het tot de oudste stenen gebouwen van Nederland.Op de zijgevel van "'t Misverstant" zijn de volgende ankercijfers en letter zichtbaar: A (nno) 1149. Echter, voordat 's-Hertogenbosch in 1185 werd gesticht stonden er nog géén stenen gebouwen, men woonde in houten huizen. Men vermoedt dat tijdens een van de vele verbouwingen van het pand de cijferankers in de verkeerde volgorde zijn aangebracht en dat de juiste volgorde 1419 of 1491 moet zijn geweest. Zo zou de naam "'t Misverstant" in de volksmond zijn geboren: een misverstand veroorzaakt door bouwvakkers die geen Romeinse cijfers kennen.

Het pandje was prachtig, maar wat klein voor de culinaire ambities van Thijs Vis. In 2007 verhuisde Thijs Vis naar de Verwersstraat waar hij aanzienlijk meer couverts kreeg. Al gauw bleek echter ook dat de focus in dit dure pand meer op rendement moest liggen, dan op culinair verwennen. Dat past niet bij Vis. Daarom was hij blij dat hij in 2012 de kans kreeg om in Vught verder te gaan in een ruim pand met terras en parkeergelegenheid. De naam 't Misverstant verhuist ondertussen nog steeds met hem mee.

Inmiddels vindt u 't Misverstant dus in Vught. Een locatie met veel licht, een ruime parkeergelegenheid en een heerlijk terras.